Reisverslag Afrika 2010

 

donderdag 15 juli 2010; dag 7, Meru dag 2

 

filmpje YouTube

 

De stapelbedden liggen prima en ik slaap goed. Eén keer er uit om met een koplampje op de wc (die buiten in een ander gebouwtje is) te bezoeken.

Dan komt om 6.30 uur Victor, een drager, ons wekken met een thermoskan heet water, theezakjes, suiker en mokken. Dit is een ritueel dat de komende trekkingen zal blijven. Ondanks het vroege uur is hij de vrolijkheid zelve. Dan langzamerhand er uit en om 7.00 uur is er weer een kom met warm water.

Het ontbijt in Mariakamba Hut

Klaar voor de start, met op de

achtergrond de top van Mt. Meru

Daarna naar de eetzaal in het andere gebouw. Daar krijgen we een uitgebreid ontbijt: brood, toast, havermout (best te pruimen!), allerlei beleg, thee en koffie. Om 8.20 uur weer op pad, verder omhoog richting Saddle Hut.


 


Jan geniet van het uitzicht

tussen Miriakamba Hut en Saddle hut

Onderweg tussen tussen Miriakamba Hut en Saddle hut,

met één van de vele trappetjes op de voorgrond

 

De tocht van vandaag voert over vele trappetjes. En elke trede is van verschillende hoogte. Dat is best inspannend. De begroeiing wordt langzamerhand schaarser.

Vlak voor Saddle Hut nog even pittig stijgen en dalen

Dan arriveren we om 12.00 uur. Ook hier zijn een aantal gebouwen. En weer dezelfde stapelbedden. We rusten even en nemen thee. En dan als extra prikkeling van het lichaam (om nog beter aan de hoogte te wennen) gaan we door naar Little Meru. Pff, dat valt niet mee na een stijging van 1000 meter in de ochtend nog eens er 300 meter er boven op te doen. Dit alles onder het motto “Walk high, sleep low”. Ik bungel een beetje aan de staart van de groep samen met de ranger.

Onze eerste top bereikt!
Little Peak of Mt. Meru, 3801 m

Na een uur staan we op de top en hebben een prachtig uitzicht op Saddle Hut, Mt. Meru en de rest van de omgeving. We kunnen ook een deel van het pad zien, dat we vannacht gaan nemen naar de top van Mt. Meru.

Het gebouwencomplex van Saddle Hut,

gezien vanaf Little Peak of Mt. Meru

We maken allemaal foto’s en dan gaan we weer terug.

In de Saddle Hut staat er voor ons de bekende thee met popcorn en koekjes klaar. Alle vier gaan we even liggen. Heerlijk om helemaal uitgestrekt tot rust te komen.

De rest van de middag zijn we wat aan het lummelen en de spullen voor vannacht bij elkaar te zoeken. We zullen om 0.30  gewekt worden en dan is er geen tijd meer om zaken bij elkaar te zoeken. Alles moet er klaar voor zijn.

Ik voel me best wel wat slapjes, beter dan gister, maar lang niet top. We zullen zien hoe dat morgen gaat verlopen.

We eten weer in een eetgebouw en gaan dan om 20.00 uur plat. Vannacht onze eerste echte “toppoging” van deze reis.


 

mogelijk gemaakt door

Afroriginal Tours & Safaris Ltd.

 

 

 

 

opgeslagen: 10-4-2011 22:36