Reisverslag Afrika 2010

 

woensdag 14 juli 2010; dag 6, Meru dag 1

 

 

De wekker gaat om 7.15 uur, maar Jan en ik zijn al wakker. Eerst nog even lekker douchen. Dat zal de komende dagen er wel niet van komen. We gaan lekker ontbijten in de Outpost Lodge. Om 8.50 komt onze gids Godfrey ons ophalen met een bus. Alles gaat de bus in, waar ook de dragers en de algemene spullen al in zitten. Op pad voor onze eerste beklimming!

Geert en Mieke bij Ngongongare Gate met giraffen

We rijden eerst via een goede weg en slaan dan af een duidelijk mindere weg in richting de toegangspoort voor Mount Meru. We stoppen bij Ngongongare Gate. Er moet ingeschreven worden: alle paspoorten en andere paperassen in de aanslag. Maar het blijkt niet nodg. We rijden door naar Momela Gate, waar we wel gaan inschrijven. Terwijl we wachten zien we giraffen door het struikgewas lopen. Vlak bij!

De spullen worden uit- en ingepakt

door de dragers en de gids

Bij Momela Gate stappen we uit en gaan een lange tijd van wachten tegemoet. Er moeten (zoals overal in Tanzania) allerlei formaliteiten vervuld worden. Allerlei vergunningen moeten ingevuld worden en entry fees moeten betaald worden. In de bomen naast de parkeerplaats zitten apen. Terwijl de kok, de gids en de dragers de lunchpakketten klaar maken, zitten zij te wachten tot er iets overblijft.


 

Wachten op de dingen die komen gaan J

Langzamerhand komen er meer mensen. We gaan nu naar een andere weide, vlak bij het kantoor en gaan door met wachten. Om 12.35 uur gaan we eindelijk op pad. Er gaat een gewapende ranger mee. We delen deze ranger met een Belgisch stel en 3 Australische meiden.


 

Het eerste deel net na de start is vlak

Lunchen bij een beekje

Het eerste stukje is vlak en we zien buffels in de verte. Dan gaan we stevig omhoog. Het is best warm. We gaan door bos, langs beekjes en oude lavastromen. De ranger en gids Godfrey zeggen steeds dat het langzamer moet, maar daar trekken we ons niet zo veel van aan. We lopen lekker.

Drink stop

De vegetatie is uitbundig en zeer groen

Het interieur van onze kamer

Om 15.35 uur komen we bij de hut aan. Het is eigenlijk een huttencomplex. We krijgen een kom warm water om ons op te frissen. De kleine kamer heeft twee stapelbedden. We stouwen al onze spullen in het kleine hokje.

De uitgebreide theetafel

De gids nodigt ons uit voor de thee in de hoofdhut: thee, melk, koffie, popcorn, koekjes, geroosterde pinda’s en milo (een soort energiedrank). We zitten ook weer wat te schrijven. We zitten binnen, maar ook daar wordt het snel kouder.

Ik ben niet helemaal fit: rillerig. Dan komt er een grote groep Amerikaanse pubers binnen. Het is alsof er een geluidsorkaan opsteekt: wat maken die koters een herrie!


 

Gids Godfrey, de kok en een drager

in de keuken van de Miriakamba Hut

In een aparte hut is een keuken. Daar kunnen de koks van de verschillende groepen koken op hun meegebrachte branders. Het is er een drukte van belang. Ook de dragers zijn daar te vinden, want het is er door al dat koken ook lekker warm (en vochtig).

Ons diner in Miriakamba Hut

Dan gaan we aan het “diner”: aardappelsoep, aardappels en een groenteprutje met tomaten, een soort spinazie en een salade. We hebben gekozen om op de bergen vegetarisch te eten, om het risico van darminfecties te verminderen. Het eten smaakt me helemaal niet goed, maar dat ligt aan mij: de anderen eten er lekker van. Ik voel me beroerd en opgeblazen. Ik denk terug aan mijn Nepalreis in 2008, waar ik in Lower Pisang ook niet lekker werd. Dit is hetzelfde gevoel. Een bezoek aan een hurktoilet lucht wel op.

Na het eten gaan we nog wat kaarten. Dan nog even de dagboeken bijwerken en om 20.05 uur (ja, ja vakantie J) gaan we in onze bedjes.

 

mogelijk gemaakt door

Afroriginal Tours & Safaris Ltd.

 

 

 

 

opgeslagen: 10-4-2011 22:18