Reisverslag

zaterdag en zondag 16 en 17 april 2005; dag 01-02
Op 16 april 2005 is het vertrek vanaf Schiphol om 16.30. Onze reisgroep bestaat uit Jan, Frans, Mieke, Ton, Tamara, Martijn, Jan en Jaap. We vliegen naar Londen, Doha (de hoofdstad van Qatar) en dan door naar Kathmandu. In Londen moesten we 2 uur wachten en in Doha 4 uren.
Op het vliegveld van Kathmandu, wachten op de bagage.Dan komen we op 17 april in Kathmandu aan. We zijn behoorlijk gaar van het vliegen en wachten. Het is eind van de middag en erg bewolkt. De bagage rolt van één van de twee lopende banden die het vliegveld rijk is ... behalve de bagage van Mieke. Deze komt (gelukkig) een dag later aan.
Voor het vliegveld staat onze gids, Baikuntha Simkhada, met een bordje. We stappen in onze toeristenbus en gaan op weg naar het hotel.
Je hebt je een voorstelling van het land en de mensen gemaakt, maar als je dan over de weg rijdt en om je heen kijkt is het toch compleet anders: het drukke verkeer (het was de laatste dag van een religieus festival), de toeterende auto's, de brommertjes die overal toeterend tussendoor scheuren, het inhalen (recht op elkaar afrijden en dan op het laatste moment terug naar je eigen baan!), de ontzettende armoede in de buitenwijken, de ontzettende rommeligheid van de gebouwen (alles schots en scheef aan elkaar geplakt), daar werden we allemaal wel stil van.
Opeens kwam het verkeer tot stilstand: politie en militairen zetten de drukke "rondweg" af. De Koning is in aantocht, dus het verkeer wordt terug gestuurd.
Na een krap uur rijden stoppen we voor hotel Moonlight (aan de rand van Thamel, het toeristische centrum van Kathmandu).
Ons eerste etentje in Kathmandu.Heerlijk even onder de douche! Daarna is de briefing van onze gids Baikuntha en daarna gaan we met z'n allen eten in een restaurant.
Dan terug naar het hotel en genieten we van een heerlijke nachtrust!
Voor ons hotel is een gebouw, waarvoor weer een tempeltje ligt. 's Nacht (i.v.m. het feest) branden er lichtjes en zijn er mensen in de weer.