Home >Nepal >Nepal 2008 >18-10-2008
 


zaterdag 18-10-2008, dag 14, trekking dag 10
Yak Kharka (4004 m) --> Thorung Phedi (4529 m)


kaart

GPS gegevens


verslag
Vannacht heb ik slecht geslapen: het was redelijk koud, maar in de slaapzak had ik daar geen last van. Er waren andere oorzaken. Zo was het volle maan en die gaf veel licht door het raam (zonder gordijn). Ook heeft de muis (zie 17-10-2008) ons meermalen wakker gehouden.
Op weg naar Letdar.Na het ontbijt gaan we op pad. Ik neem mijn tempo lekker laag en ga langzaam maar gestaag naar boven. De lucht is ijler en dat merk ik goed. Af en toe even stoppen. Het waait flink en dat maakt het voor het gevoel nog wat kouder.
Oversteken van de Jharsang Khola.We moeten de rivier oversteken. Daarvoor dalen we eerst een stukje en moeten daarna flink steil klimmen.
Uitrusten bij een theehuisje tussen Letdar en Thorung Phedi.We kunnen heerlijk uitpuffen bij een theehuisje dat meteen na de stijging in beeld komt. We blijven goed ingepakt, want de koude wind en bezwete lichaamsdelen passen niet goed bij elkaar.
Ook passeren we een gebied, waar veel landslides zijn. We zien ook dat hier veel losse stenen naar beneden gekomen zijn. Soms rolt er een kleintje naar beneden. De grote blijven gelukkig zitten!
Het gaat voorspoedig en al na 3 uren zijn we bij Thorung Phedi, waar we de laatste nacht voor de pas zullen slapen. Het is hier echt onherbergzaam: geen vegetatie, harde en koude wind, alleen een paar grote gebouwen om de toeristen onderdak te kunnen bieden.
In onze kamer maak ik alvast wat spulletjes voor morgen in orde. We zullen vroeg opstaan en dan is het alvast maar klaar. Dan naar het serre van de berghut om wat te schrijven. Maar daar is het zo koud, dat de vingers snel stijf worden. Binnen is de kachel lekker warm en ik voeg me bij de vele mensen die daar ook zijn. Het is er erg druk en nauwelijks plaats voor iedereen.
We eten en al om 21:00 gaat iedereen naar z'n kamer. Het wordt morgen een zware dag!
Ik installeer me in mijn slaapzak en heb het in een mum van tijd lekker warm. Slapen gaat niet geweldig, maar dat is ook één van de symptomen van hoogteziekte. Verder heb ik daar weinig last van. De eetlust is iets verminderd, maar af en toe een Mars als bijvoeding doet het geweldig.


Laatste update: 13-01-2009 23:46