Reisverslag

zondag 24 april 2005; dag 09; trekking dag 05
Na een matige nacht (mijn kamergenoot Jan is nog al in de weer) gaat het gebruikelijke ritueel weer van start: 6.30 uur de wekker (opstaan, wat opfrissen en alvast wat inpakken), 7 uur ontbijten, 7.30 uur de rest inpakken en om 8 uur lopen.
Foto van de breder wordende Langtang-vallei. We lopen langs een mani-muurtje.Vandaag gaan we naar het eindpunt van dit dal (de Langtang-vallei). Het is niet zo'n grote tocht. Het is maar 360 m stijgen. We starten in de schaduw, maar al snel gaat het fleece jack uit. De hoogte wordt nu toch wat merkbaar: je bent veel sneller buiten adem.
Foto van Kangjin Gompa: wat stenen huizen met machtige bergketens op de achtergrond.Al om 10.10 uur zijn we er: een klein dorpje met flink wat stenen huizen en een fenomenaal uitzicht op een hele serie witbesneeuwde toppen. De zon brandt fel, dus goed smeren en de mouwen en broekspijpen naar beneden.
Een boeddhistige vlaggenmast met witbesneeuwde bergen op de achtergrond in Kangjin Gompa.Na de lunch (tomaten noodle soup) gaan we met een ploegje naar het eindpunt van een gletscher. Tijdens deze wandeling passeren we de 4000 meter grens! Als we een goed uitzicht op de gletscher hebben, slaat het weer plotseling om: wolken drijven binnen, een gure wind steekt op, het wordt kouder en ... het begint een beetje te sneeuwen! Hooggebergte dus! Het uitzicht is niet geweldig, dus gaan we na een kwartiertje terug. Op de terugweg bezoeken we nog een kaasmakerij, die vlak boven het dorp ligt. We proeven kaas en gaan naar onze lodge. De zon schijnt weer, maar even later is hij weer verdwenen. We gaan in de dining room zitten, waar de kachel aangestoken wordt. Buiten begint het flink te onweren en te regenen. De regen gaat over in sneeuw.
De meesten zijn best wel moe en gaan om 20.30 uur richting kamer. Ik blijf met een paar nog wat kaarten (boerenbridge). Om 22.00 uur gaan we naar de dependance (waar onze kamers zijn). Er ligt een laagje natte sneeuw. In onze kamer is het loei-koud en het tocht behoorlijk. Het thermo-ondergoed gaat aan en dan de slaapzak in.