Reisverslag

vrijdag 22 april 2005; dag 07; trekking dag 03
Jaap loopt over de hangbrugVandaag op papier een makkelijke wandeling: we starten op 2140 meter en eindigen op 2440 meter. Dat is maar 300 meter stijgen! De werkelijkheid is echter anders! Eerst dalen naar onze eerste hangbrug. Korte pauze aan de over van de Langtang KholaEr zullen er nog een paar volgen. Daarna moeten we weer wat stijgen. Dan gaan we een flinke afdaling maken naar 1600 m. Deze daling gaat (uiteraard) via een pad, maar van enige gelijkmatigheid is geen sprake. Er zitten heel veel trappetjes in (dat zullen we later in de trekking nog veel vaker tegenkomen). Dat betekent dat de knien het zwaar te verduren krijgen. We pauzeren even aan de oevers van de Langtang Khola (een flinke rivier). Lunchpauze bij Bamboo, waar we ook even bij de Langtang Khola gaan kijkenDan stijgen we iets en gaan we lunchen in Bamboo. Een mooi plekje: we kunnen over grote rotsblokken klimmen naar de rivier die langs je dondert. Sommigen maken van de gelegenheid gebruik om even een oogje dicht te doen (Mieke, rechts op de voorgrond).
Dan weer verder omhoog naar het dorpje Lama Hotel. Daar komen we rond half drie aan in het Tibetan Guesthouse. Er is een solar shower (een douche, die gebruik maakt van de zon om een vat water op te warmen). De eersten hebben een redelijke douche, maar het water wordt al snel kouder.
Om 17 uur wordt onze bestelling voor het avondeten weer opgenomen door de gids. Eten klaar maken in de keuken van Tibetan Guesthouse in Lama HotelHet fornuis van Tibetan Guesthouse in Lama Hotel. Iedereen zit er gezellig om heen: de kokkin, de dragers en Jan (die in het dagelijks leven ook kok is).Daarna gaat de kokkin aan de slag in de keuken. Er is geen "aanrecht", maar alles gebeurt op de grond. Gekookt wordt er op haar grote lemen fornuis. Iedereen schuift aan: uiteraard de kokkin, maar ook de dragers en onze Jan, die in het dagelijks leven zelf kok is en het kunstje komt afkijken (of geeft hij haar een paar tips?).
Buiten begint het snel te betrekken en we gaan allemaal naar binnen. De kachel wordt opgestookt en we krijgen van het huis een bakje met in de schil gekookte aardappels. Deze moeten we indopen in een mengseltje kruiden (zout, paprika en ?). Lekker pittig! Buiten is het guur, binnen brandt de kachel, het is dus lekker knus.
Het eten smaakt prima en met een vol buikje gaan er al veel vroeg slapen. Ik blijf met nog een paar wat achter, maar als na 15 minuten een drager in de "gelagkamer" komt met een matras en op n van de banken gaat slapen, houden wij het ook voor gezien en gaan naar ons slaapgebouw, dat naast het hotel is.