Reisverslag

donderdag 21 april 2005; dag 06; trekking dag 02
De dragers ontfermen zich over onze bagage.Het is hier wel een bijzonder land: om 4.15 uur worden we gewekt door een haan, die onder ons raam driftig zijn best doet de dag aan te kondigen. Na wat doezelen gaat de wekker om 6.15 uur en ga ik er uit. Om 7.00 uur eten we ons ontbijt (gebakken aardappelen, omelet en toast met jam). Dan gaan we naar beneden, waar de dragers al druk in de weer zijn met het verdelen van onze rugzakken en tassen. En drager draagt de "overtollige" bagage van twee personen. Onze eerste kennismaking met de prachtige natuur.Volgens Shoestring konden we 7 kilo per persoon meegeven, maar onze gids vertelde dat 10 kilo per persoon ook geen probleem was. Deze mannen lopen dus met krap 20 kilo naar boven! Een sterke drager kan wel tot 65 kilo meesjouwen.
Om 8.00 uur gaan we op weg voor onze eerste etappe lopen. Het is heerlijk weer om te wandelen en het landschap is indrukwekkend.
Onder weg komen we onze eerste Tibetaanse gebedsvlaggen tegen.        Deze hond liep de halve etappe mee.
Lunchen in Barabal.We stoppen bij Barabal. Daar nemen we onze lunch (het dorpje bestaat trouwens uit twee teahouses). Na de lunch gaan we weer verder naar Syabru, ons doel van vandaag.
De gids hoort dat er even verder op de heuvel een bruiloft aan de gang is. Daar kunnen we volgens hem best wel even kijken. Zo gezegd zo gedaan. Het is een rijke familie, want buiten het splinternieuwe huis zitten heel veel mensen aan een maaltijd (die trouwens bereid wordt in een hutje er vlak naast). De mannen hebben ook stevig aan de wijn gezeten, want er wordt flink gezongen. We mogen ook binnen kijken. Daar zit het stamp vol en in de hoek zit de bruidegom met zijn bruid. Trouwens, daar moet je in Nederland eens om komen: een groep van 8 toeristen die ineens bij een bruiloft naar binnen schuift!
Bruiloftsgasten buiten het huis.   Bruidegom en bruid helemaal in de hoek.   Men vindt het erg gezellig (vooral als de wijn vloeit).   De catering draait op volle toeren.
Dan weer verder naar Syabru. Het laatste stuk is gewoon een lekkere wandeling, weinig stijgen en dalen. We strijken neer op het terras van het eerste "hotel". Heerlijk. Maar langzamerhand begint het te betrekken en om 18.30 uur begint het te regenen. We gaan naar binnen en eten ons avondeten. We doen nog een spelletje "jungle race". En na wat van de lokale wijn (is gestookt en warm gemaakt, het lijkt wel een soort jenever) gaan we rond 21.30 uur naar boven.