Reisverslag

woensdag 20 april 2005; dag 05; trekking dag 01; Kathmandu-Dunche (bus)
Vandaag een vroegertje: we staan om 6.15 uur op, omdat we om 7.00 uur met de bus vertrekken naar Dunche (het beginpunt van onze trekking). De afstand Kathmandu-Dunche is 118 km, maar we zullen er 8,5 uur over doen! Dat heeft verschillende oorzaken: er zijn veel militaire checkpoints (de Nepalese dragers en gidsen moeten uit de bus en lopend langs het checkpoint terwijl wij kunnen blijven zitten als er een militair de bus inspecteert) en na het plaatsje Trisuli Bazar is de weg niet meer geasfalteerd. Dit stuk is dus een gehots en gebots van jewelste.
Afwas in een eethuis in Kokani.We ontbijten in het dorpje Kokani in een "restaurant" langs de weg. We krijgen thee en een gerecht met erwten. Meteen wordt na ons bezoek de afwas gedaan (met koud water). Man in Trisuli Bazar.We lunchen in Trisuli Bazar: noodle soup en thee. Dat zullen we de komende twee weken nog wel vaker tegenkomen (elke dag dus!).
Dan arriveren we om 15.30 uur in Dunche, een klein plaatsje. Er gebeurt van alles langs de weg door het dorp: een band van een vrachtwagen wordt gerepareerd, mannen spelen een spel met schijfjes die voortgeschoten worden door je vingers op een met meel ingesmeerd bord met gaten langs de rand (een soort pool). Om 17.00 uur komt onze gids de bestelling voor het avondeten opnemen, dat om 19.00 uur geserveerd wordt. Om 21.30 uur ga ik naar boven. Mieke en Ton willen nog een wandeling door het dorp maken, maar het hotel is op slot. Je mag er niet meer uit en het leger patrouilleert door de straten. De eerste dag van de trekking zit er op. Niets gelopen maar wel een verreisd gevoel. De weg van Trisuli Bazar naar Dunche.Het schijvenspel in Dunche.