Reisverslag

zondag 8 mei 2005; dag 23
De laatste dag in Nepal. We zouden met het ochtend-vliegtuig vertrekken, maar omdat het toerisme toch wel ingezakt is wegens de politiek spanning, is deze vlucht afgelast. We gaan dus pas rond 19.30 uur van Kathmandu weg. We hebben dus nog een heerlijk dagje voor de boeg.
's Morgens onze spullen inpakken. Goed opletten dat de breekbare souveniers goed in de vuile kleding worden gewikkeld. We kunnen onze bagage in het hotel achterlaten, waar aan het eind van de middag een busje zal komen om ons op te halen. Onze gids Baikuntha zal er niet bij zijn, want hij heeft alweer een volgende groep rond te leiden.
We gaan nog Kathmandu in: natuurlijk naar de tuin van Mandap Hotel, waar we afscheid nemen van de "crew".
Ontbijten in de tuin van Mandap Hotel.   Jaap en Jan na drie weken niet scheren!   Het personeel van Mandap Hotel.
Dan nog wat rond lummelen, de T-shirts ophalen die die voor het thuisfront heb laten borduren en nog eten.
Nog een laatste keer rondslenteren door de straatjes van Thamel, Kathmandu.   We eten nog wat in de tuin van een boekwinkel annex restaurant in Thamel, Kathmandu.
We kunnen tot 16.00 uur de kamers nog gebruiken en om 16.30 komt het busje ons ophalen om naar het vliegveld te gaan. Martijn en Tamara blijven nog een paar weken langer. Dus nemen we ook afscheid van hen. We checken in. Als we langs de douane gaan, moet alles uit onze rugzakken. Ja, moeten de boeddha-beeldjes toch uit de vuile onderbroeken en T-shirts gehaald worden. Nou, hij heeft er zelf om gevraagd! En dan beginnen we aan onze terugreis: eerst naar Doha (de hoofdstad van Qatar). Daar komen we om 23.30 uur aan en moeten tot 3.30 uur wachten. We doden de tijd met kaarten in het vliegveldrestaurant.
Een Arabier bestelt wat aan de bar van het vliegveld van Doha.   Met kaarten brengen we menig uurtje zoet op het vliegveld van Doha.   Op het vliegveld van Doha is de kleding uiteraard heel anders dan in Nepal!
Door zo'n gebroken nacht raakt je hele ritme van slag. Als we in het vliegtuig naar Londen zitten (4.00 's nachts) krijgen we een maaltijd geserveerd.
Zonsopkomst vanuit het vliegtuig onderweg van Doha naar Londen.
Alles gaat goed en we (de groep dus) raken geen bagage kwijt.
We landen op tijd op Schiphol en worden welkom geheten door de hele familie.

Aankomst op Schiphol met onze trekking    Blij om het ontvangstcomité van familie te zien.   En wij showen onze trekkingroute aan de hand van de kaart die op onze rug (van het T-shirt) is geborduurd.

Ons onvergetelijke avontuur in Nepal zit er op!