Reisverslag

donderdag 5 mei 2005; dag 20
Voorkant van biljet van 5 Roepies.   Achterkant van biljet van 5 Roepies.
Straatbeeld in de toeristenwijk Thamel, Kathmandu.Vandaag weer een heerlijk lummeldagje. Jan en ik ontbijten in de tuin van Hotel Mandap. Daar zijn we al vaker geweest. Het personeel begint ons te kennen (en wij hen: zo is er een ober die, als je hem een hand wilt geven met een spoele beweging zijn hand met een boog om jouw hand beweegt zodat je in de lucht staat te graaien. Zo maakt hij ook zogenaamd fouten bij het het afleveren van de bestelling: wij spelen zijn spelletjes mooi mee!). Mieke en Ton schuiven bij en we zitten lekker te kletsen.
Dan terug naar het hotel, maar eerst even internetten met het thuisfront in één vande vele internetwinkeltjes. In de tuin van hotel Moonlight ga ik mijn aantekenboekje volschrijven.
Waarom een kapperswinkel als je ook op straat je klanten van hun overtollig haar kunt afhelpen?Daarna gaan we lekker Thamel in om te shoppen: we moeten toch beladen met souveniers terugkomen. En dat lukt aardig!
Overal kun je T-shirts laten borduren. Hier wordt op het T-shirt van Jan en Ton de naam 'Tjerko Ri' bijgeplaatst: zij hebben immers de top gehaald!

's Avonds eten we in Nordfield Café met live music.
Weer een lekker lummeldagje!
Voorkant van biljet van 10 Roepies.   Achterkant van biljet van 10 Roepies.