Reisverslag

woensdag 27 april 2005; dag 12; trekking dag 08
Vannacht prima geslapen. Alleen een beetje vroeg wakker: pal naast het slaaphuis staat een groep Japanners in tenten (in totaal wel 15 man). En men is al vroeg in de weer om in te pakken. Ik draai me nog een keer om en wordt om 6.15 uur wakker door de wekker.
Soms onder gevaarlijk hangende rotsblokken door naar beneden.Na het gebruikelijke ritueel (pakken, wat opfrissen, ontbijten) gaan we rond 8 uur weer op pad. Tamara heeft ondertussen flink last van haar knie gekregen en krijgt een verband en extra pijnstillers van onze gids Baikuntha. Vandaag eerst flink afdalen naar de rivier, dan een pittige klim en daarna een gewone klim. Je merkt dat we lager in het dal komen. Het weer is anders: de wolken zijn er meteen al en het voelt vochtiger aan. Ook de vegetatie is anders (bamboebossen etc.).De klim van vandaag gaat veel over aangelegde trappetjes.
We gaan vandaag nergens lunchen omdat (volgens onze gids Baikuntha) de kwaliteit van de theehuizen voor wat betreft eten beneden peil is. Niemand spreekt hem tegen (want wat heb je er nu aan om ergens diarree op te lopen?). Na de pittige klim (die veel gaat over aangelegde stenen "trappen", waarvan alle treden ongelijk zijn, wat een aardige aanslag op je knien geeft) stoppen we even bij een theehuisje voor lekkere lemontea.

Na de pittige klim weer iets naar beneden naar de hangbrug en dan weer door naar boven!Dan weer verder omhoog (via een hangbrug) naar Syabru, waar we al een keer geweest zijn. Bij dit laatste stuk van de groep toch een beetje uit elkaar: Jan en Ton gaan als raketten (in mijn ogen) de bergen op en Mieke en ik bungelen een beetje aan het eind. Maar ook wij komen er! We komen weer wat meer in de bewoonde wereld. Want om 13.00 uur arriveren we ook in Syabru, waar we neerzijgen op de plastic tuinstoelen. Eerst even bijkomen met een drankje, wat eten en onze voeten even laten bijkomen.
De voeten krijgen het zwaar te verduren, enige rust is dus na een etappe wel prettig!
Shoppen in Syabryu.Als we weer een beetje zijn opgeknapt (dit hotel heeft een redelijke douche en daar maken we dankbaar gebruik van), gaan we het dorpje in en slaan met 4 man tegelijk allerlei kledingstukken in bij n mevrouw. We gaan natuurlijk afpingelen en hebben de grootste lol. Wij vragen haar op het eind "Are you happy?", "Yes" antwoordt ze en dat zijn wij ook: "We are also happy!", dan zingen we "Lang zal ze leven" voor haar.
Tot het eten klaar is hebben we allemaal wat tijd om nog wat te doen: wat lezen, wat rondkijken (wat weer mooie foto's oplevert, die je hieronder ziet), aantekeningen in je reisboekje maken.

Klein jongetje voor zijn huis.   Groepje kinderen in Syabru.   Moeder met kind in een draagdoek achterop haar rug.
Na het eten nemen we een lokaal (warm) sterk drankje. En spelen we haast het onvermijdelijke boerenbridge. Daarnaast komen ook allerlei andere zaken ter sprake: topsalarissen, economie in Nederland enz.
Om 21.30 uur gaan we naar boven naar ons bedje, waar het aangenaam toeven is (dit keer geen mutsje op).