Reisverslag Afrika 2010

 

dinsdag 20 juli 2010; dag 12; Kilimanjaro dag 2; Machame Camp – Shira Camp
’s Morgens opfrissen

Lopen in de file

“Helleu!” klinkt het om 6.30 (want zo spreekt hij “Hello” uit). Onze drager Victor komt met een blij gezicht een kop warme thee in onze tenten brengen. Lekker! Ook nog even in de slaapzak. Om 7.00 er uit en er staan een paar kommen lauw water. Even wat poedelen en dan ontbijten.

Om 8.36 gaan we op pad voor de tweede etappe. Het is een gigantische colonne: al die toeristen en dan ook nog zeer veel dragers. Het is echt file-lopen. Af en toe klinkt het “Porter” en dan gaan we eerbiedig aan de kant: er komt weer een ploegje sterke mannen met zware bepakking voorbij. Of het niets weegt, vaak op gewone schoenen en zelfs één op slippers. Niets hightech uitrusting en stokken, gewoon een zware bundel balancerend op het hoofd. Petje af voor al deze mannen, die het toch maar mogelijk maken dat wij hijgend en puffend de berg op kunnen.

Het is best wel steil en ik neem een lekker langzaam tempo (pole, pole) en dat bevalt me goed. Onze groep valt snel uit elkaar. Jan en Geert gaan voorop, Mieke en ik volgen.

Bij een grote rots stoppen we even en kunnen we in de verte Mt. Meru en hoog boven ons Mt. Kilimanjaro zien. We lopen over en richel en zijn nu boven de wolken. Dat levert prachtige vergezichten op.

Mt. Meru

Mt. Kilimanjaro

Shira Camp

Trekking uitrusting

Om 12.36 zijn we bij Shira Camp. De tentjes staan al. Jan en Geert zitten al op een steen bij de tentjes te wachten. Nu de tent inrichten, schoenen en sokken uit en lekker laten drogen. We lummelen lekker wat, nemen thee met popcorn en koekjes. Godfrey, de gids, komt even kletsen. Hij wil een paar woorden Nederlands leren voor de volgende Nederlandse groep. De G blijft toch erg moeilijk voor buitenlanders! Maar hij pikt het snel op en schrijft een aantal woorden op een papier.
De hele groep (dragers, kok en gids) gaat op de foto.

Al onze dragers, kok en gids Godfrey (rechts)

De zon gaat langzaam onder. Het is een prachtig gezicht: de oranje zon boven een wattig wolkendek, waar de randen van de Shira Caldera uitsteken. Ook Kibo (= de top van de Kilimanjaro) wordt rood belicht. Prachtig!

Zonsondergang in Shira Camp

Mt. Meru, net boven de wolken

Kibo, in de rode avondschijn

We eten weer in de messtent. Godfrey komt samen met ons eten. Gezellig natuurlijk, maar volgens mij wil hij ook controleren of we wel goed eten. Vermindering van eetlust is één van de symptomen van hoogteziekte.

En ongelogen: we liggen om 19.45 in onze tentjes om te gaan slapen!

 

mogelijk gemaakt door

Afroriginal Tours & Safaris Ltd.

 

 

 

 

opgeslagen: 27-9-2010 21:56