Reisverslag Afrika 2010

 

zondag 18 juli 2010; dag 10, rustdag in Arusha

Vandaag een rustdag: geen wekker! Maar om 8.15 uur ben ik al uit de veren. Rond half negen ga ik met Geert naar ons vaste plekje in de tuin van de Outpost Lodge. Ook Mieke komt aan. We ontbijten en gaan dan lekker lummelen (lezen, schrijven, cappuccino drinken, internetten).

  

De gebruikelijke, heerlijke cappuccino


 

Clock Tower in centrum Arusha

Dolly’s Patisserie

Dan gaan we om 11.00 uur lopend naar het centrum van Arusha. We gaan nu het westelijke deel bezoeken. Daar is een centrale markt. Volgens de Lonely Planet kan een bezoek aan Dolly’s Patisserie niet ontbreken.


 

Fruit om de Central Market in Arusha

Dan gaan we de markt op. Het fruit ligt in mooie stapels opgestapeld. Als ik een foto wil maken, wordt er meteen om geld gevraagd. Nou, ik dacht het niet dus.

Er zijn hier weinig of geen westerlingen te bekennen. En we worden met argusogen bekeken. Vooral de fototoestellen en zo. Ikzelf vind de sfeer niet echt prettig en dan slaan we maar weer af richting de hoofdstraat. Op dat moment proberen drie jonge jongens Mieke een beentje te lichten. Jammer: Mieke is een stevige Hollandse (eigenlijk: Limburgse) meid en ze gaat niet onderste boven en duwt ze met gemak van haar af. Maar leuk is anders.

We lopen via Sekoine Street weer terug naar de Clocktower. Aan deze straat liggen veel winkels en enkele banken. We proberen geld te pinnen voor de trekking op Mt. Kilimanjaro voor morgen, maar dat lukt niet.

De armbanden worden

op maat gemaakt

Ik ga nog even naar de Masai market aan de Fire-road. Je moet natuurlijk beladen met souvenirs in Nederland terugkomen J. Ik laat een paar armbanden op maat maken voor mijn kleindochters. Daar moet ik even op wachten en raak aan de praat met de verkoopster van een ander kraampje. Ze is niet de eigenaar van zo’n tentje. Ze verkoopt alleen maar. Ze ontvangt 10% van wat ze verkoopt. De eigenaar heeft van elk artikel de minimum prijs bepaald. Alles wat daar boven zit, mag de verkoopster houden. Maar als ze onder deze prijs zit, moet ze de eigenaar dat terugbetalen! Ze werkt alle dagen en heeft thuis een babysit die op haar dochter van 9 maanden past. Dat kost haar Tsh 30.000 (= € 16,50). Kortom, een leuk gesprek, waarin je toch wat meer te weten komt van hoe de “gewone mensen” leven.

Groenten- en fruitstalletje op de hoek bij Outpost Lodge

Op de terugweg weer twee banken geprobeerd geld te ontfutselen, weer niet gelukt. En het geld hebben we echt nodig om de fooien uit te betalen aan de dragers op Mt. Kilimanjaro. In de lodge weer alles uitstallen om mee te nemen op de trekking naar de top. Onderweg is niets te koop, dus alles moet in orde zijn.

Om 18.00 uur gaan we lopend naar Pepe’s restaurant. Het wordt ineens erg donker en onweersachtig, maar we houden het droog. Het eten is prima (Italiaans en Indiaas), de serveerster is echter niet erg vriendelijk. Ook hier is weer een show met acrobaten, bijna hetzelfde als elke avond in de Outpost Lodge.

Dan lopen we in het donker terug naar onze lodge. Volgens Desiree (onze tour-organisator van Afroriginal Tours) is dat achteraf niet echt verstandig geweest. Gelukkig is het goed gegaan. Vlak bij de lodge zien we iets over de weg kruipen: een grote spin! Voortaan eerst de bergschoenen maar leegschudden voordat ik ze aantrek, want ik ben geen fan van spinnen (eufemisme!).

Spin (± 13 cm groot van poot tot poot)

Dan nog lekkere cappuccino nog wat kletsen en dan naar bed.

Morgen begint het GROTE avontuur!


 

mogelijk gemaakt door

Afroriginal Tours & Safaris Ltd.

 

 

 

 

opgeslagen: 12-12-2010 11:22